TC l’Armorial is trotse drager van het kwaliteitslabel “Jeugdvriendelijke tennisclub”. Vanaf de eerste kleuterklas tot het eerste middelbaar leren kinderen stap voor stap tennissen met specifieke spelletjes en oefeningen per vaardigheidsniveau. Kids- en Tienertennislessen richten zich op de spelertjes die graag spelen en willen verbeteren. Deze lessen zijn gericht op een (latere) deelname aan de kidstoer, de clubkampioenschappen en jeugdinterclub. De kids en tieners worden ingedeeld per kleur naargelang hun leeftijd en vaardigheid.

Wit

In deze kleur gaan kinderen op een plezierige manier bewegen en spelen in een tenniswereld. Ze beleven plezier en maken vriendjes. De algemene motorische vorming wordt gestimuleerd met coördinatie-oefeningen en algemene bewegingservaring met een eerste aanzet voor de verschillende technieken.

Blauw

Kennismaking met tennis via tennisspelletjes. Tijdens de les worden veel basisoefeningen tennis en coördinatie en spelletjes gedaan om gemakkelijker te leren tennissen.

Rood

De bewegingen worden groter en ze leren hun slag voor te bereiden en uit te zwaaien. Ze nemen hun eerste stappen in het spelen van echte wedstrijdjes.

Oranje

De tactiek wordt belangrijker en ze leren met de bovenhandse opslag het spel te starten.

Groen

De slagen worden verfijnd en de conditie opgekrikt. Tactieken toepassen en doen scoren

Tienerlessen (GEEL)

Deze leeftijdsgroep zal sneller evolueren door hun fysieke gestalte en coördinatieve ontwikkeling. Ze komen sneller tot opslag, rally en scoren.

Aanbod Lente 2021

Wit, blauw, rood

De lessenreeks voor wit, blauw en rood bestaat uit 7 sessies van 1 uur, deze gaan door op zaterdagvoormiddag tussen 9u30 en 12u30 of op woensdagnamiddag tussen 13u30 en 16u30. De lessen starten op woensdag 21 april.

Oranje

De lessenreeks voor oranje bestaat uit 7 sessies van 1 uur, deze gaan door op zaterdagvoormiddag van 10u30 tot 11u30. De lessen starten op zaterdag 24 april.

Groen

De lessenreeks voor groen bestaat uit 7 sessies van 1 uur, deze gaan door op zaterdagvoormiddag van 11u30 tot 12u30. De lessen starten op zaterdag 24 april.

Tienerlessen (12+)

De lessenreeks voor tieners bestaat uit 7 sessies van 1 uur, deze gaan door op zaterdagvoormiddag van 11u30 tot 12u30. De spelers worden ingedeeld volgens niveau. De lessen starten op zaterdag 24 april.

Prijzen Lente 2021

Inschrijven kan hier op de website van Tennis Vlaanderen.

Wit, blauw, rood
Kleuter

35.00

Wit, blauw, rood
Lager

60.00

Oranje, Groen, Tienerlessen

60.00